Haken

Toen ik met mijn moeder ging kijken bij de Euroland zagen we zoveel leuke boeken over haken dat ik meteen enthousiast werd. Ik heb meteen een paar boeken en wat bolletje katoen mee naar huis genomen. Want ik dacht, hoe moeilijk kan het zijn? Dat ga ik ook proberen!

Eenmaal thuis bleek het toch wat ingewikkelder te zijn dan ik dacht. Dus eerst maar eens met de basis steken beginnen.

Daarvoor heb het ik het boek "Ik leer haken " gekocht.
In dit boek worden de steken erg goed uitgelegd, en er staan ook een aantal leuke projecten in. Het is bedoeld voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het boek heel erg duidelijk!


Het eerste wat ik uit het boek gemaakt heb was een maffe vogel die je op een potlood kan zetten. Volgens mij heb ik in het patroon wel een klein foutje gemaakt, maar al met al was het goed gelukt. Daarna versieren met wat vilt.
Daarna heb ik een lieve poes gemaakt uit het boek. Eerst twee lapjes haken, die aan elkaar vast hechten en dan ook weer leuk versieren met vilt.Om nog een beetje te oefenen met stokjes heb ik nog een paar bloemetjes gemaakt. Deze komen niet uit het boek maar heb ik gevonden op youtube.
                      

2 opmerkingen:

 1. Heee Laura .... leuk meis al die haaksels!
  Gaat je toch goed af hoor! Enne hier en daar een foutje ... dat hebben we allemaal. Ziet niemand hihihihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb er ook veel plezier in om ze te maken. En idd, die foutjes vallen gelukkig niet op! Maar omdat je het weet zie je het zelf vaak wel :)

   Verwijderen