Breiloom

Toen ik op Facebook aan het kijken was, zag ik dat mijn oud buurmeisje een leuk mutsje had gebreid. Ik vond het er super leuk uit zien, maar breien? Dat kan ik vast niet was mijn eerst gedachte.

Toen gaf ze aan zelf ook helemaal niet handig te zijn, maar dat ze bij de Euroland breiringen had gekocht. Daar had ik nog nooit van gehoord. Ik heb het opgezocht via Google. En daar allemaal filmpjes gevonden. En dat zag er inderdaad niet heel erg moeilijk uit! Het lijkt meer op punniken dan breien. En dus ben ik naar de Euroland gegaan om de breiringen te kopen. En heb meteen weer wat bolletjes wol mee genomen. Zo heb ik mijn eerste muts kunnen maken.Eerst maar een kleine muts gemaakt. Erg leuk en makkelijk om te doen.


Naast breiringen zijn er ook breiramen, dus ook deze heb ik gekocht. En daar heb ik een heerlijke dikke sjaal mee gemaakt.

Ik h
eb ook nog een aantal boeken gekocht met leuke projecten. Dus daar zal ik me ook nog eens in verdiepen. Ik heb tot nu toe alleen maar de meest eenvoudige steken gemaakt, maar er zijn nog veel meer steken om mee te oefenen.

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je boeken in het Nederlands hebt gevonden over loombreien!! Hier in de VS is alles natuurlijk in het Engels en daar kom ik heel ver mee, maar die Nederlandse boeken zouden ideaal zijn!! Heb je misschien de titels voor mij!!

  Groetjes Elise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 3 boeken in het Engels omdat ik eerst ook geen Nederlandse boeken kon vinden. Maar ik kwam bij de Hobbydoos het boek "Breien met breiringen" tegen. Dat is een vertaling van een boek die ik ook in het Engels heb.

   http://www.hobbydoos.nl/winkel/producten/breien-met-breiringen.asp

   Liefs Laura

   Verwijderen
  2. AH dan hebben we misschien toch dezelfde boeken haha (op de Nederlandse na dan...)

   Nog een heel andere vraag... Heb je toevallig een zus die Claudia heet??

   Verwijderen
  3. Misschien hebben we dan inderdaad wel dezelfde boeken :)

   En ik heb inderdaad een zus die Claudia heet!!

   Verwijderen
  4. Ha Laura,
   Ik ben hier nieuw, maar heb je ook dingen gemaakt die meisjes van 13 jaar ook kunnen? (Liever geen haken en breien, maar iets gemakkelijks..) Ik weet dat dit geen kleine vraag is, maar mijn dochter houd heel erg van knutselen, dus vandaar..
   Vr. Groet, Jenneke

   Verwijderen
 2. Ha wat grappig. Heb volgens mij bij haar in de klas gezeten op de AMS in Franeker (HAVO)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat toevallig zeg! Zo zie je maar weer hoe klein de wereld kan zijn! Woonde je toen in Franeker? Wij in Harlingen. Ik heb zelf eerst op de AMS de Klokslag in Harlingen gezeten. Toen die dicht ging ben ik ook naar de AMS in Franeker gegaan.

   Verwijderen
 3. Wat een leuk mutsje. Zelf heb ik ook breilomen alleen het wordt zo'n strak gebeuren, heb jij dat ook? Of zou ik iets verkeerd doen?

  Groeten,
  Herma
  http://hurmshomemade.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Bij mij valt het echt mee hoe straks het word. Je moet het draad niet al te strak er om heen spannen. Ik heb zelf ook de neiging om alles strak aan te trekken, maar hierbij moet dat niet!

   Groetjes! xx

   Verwijderen